Patiserie rapida (pentru situatii neprevazute)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foetaj (din comert)
  • branza, crenwursti, carnati afumati, cascaval, ciuperci (orice se gaseste prin frigider)
  • unt, margarina sau ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Aceasta reteta m-a \"salvat\" cand m-am pomenit pe neasteptate cu musafiri. Nu e o reteta pretentioasa sau spectaculoasa dar se poate dovedi utila in unele situatii.

Se dezgeata aluatul si se taie dreptunghiuri sau romburi.

Se aseaza umplutura si se impacheteaza presand putin pe margini ca sa se lipeasca.

Se aseaza pe tava unsa si se da la cuptor pentru 15-20 de minute. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca.

Se mai pot umple si cu amestecul de carne si sos pentru paste sau cu gem si nuca daca dorim sa preparam un desert rapid.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise