Cureţi şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin condiment şi le aşezi într-o tavă. Cureţi lămâia de coajă şi tai coaja fâşii. Topeşti zahărul pe foc mic, apoi treci fâşiile de coajă de lămâie prin zahărul topit şi le laşi pe o farfurie umedă să se răcească. Topeşti margarina într-o cratiţă, adaugi fâşiile caramelizate, zeama de la două lămâi, dai sosul într-un clocot şi-l torni peste peşte. Pui şi lămâia rămasă tăiată felii şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute. În acest timp, pregăteşti legumele: cureţi morcovul, ţelina, cartofii şi mazărea, apoi tai morcovul rondele, iar cartofii şi ţelina bucăţi. Speli mazărea şi o opăreşti pentru 10 minute în apă cu sare. O scurgi bine, o amesteci cu legumele tăiate şi le aşezi apoi pe toate într-un vas de lut, presari sare şi piper după gust, torni vinul roşu, acoperi vasul cu capac şi le dai la cuptor pentru o oră. Aduci la masă peştele cu garnitura de legume alături şi cu o salată de vară.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise