PENE ARABIATA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g pene
  • 200 g bacon
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 300 g pasta de rosii decojite
  • sare,piper.oregano

Mod de preparare

Penele se pun la fiert in apa cere este in clocot.Separat in tigaie puneti putin ulei de masline sau floarea soarelui(depinde de gust)ceapa taiata cuburi mai maricele si usturoiul taiat felii,lasati sa se caleasca putin dupa care adaugati baconul si ardeii grasi si aste taiate fasii subtiri.Cinda cele de mai sus sunt patrunse in interior(sunt facute respectuiv baconul putin prajit)adaugati rosiile taiate cuburi,dupa 5 minute adaugati pasta de rosii,sare,piper,oregano(dupa gust)si dac mancati mai picant puneti pasta de ardei iuti.Lasati cam 10 minute sa se omogenizeze gustul la foc mic sa nu sara pe aragaz(dupa aia aveti ce curata).Penele fierte se scurg si peste ele se adauga sosul care este deja gata.Se mai lasa pe foc cam 10 minute dar trebuie sa amestecati mai des sa nu se prinda.Se servesc calde cu parmezan deasupra pt un gust mai bun.

P.S. Puteti inlocui pastele cu spaghetti.(sosul este acelas)Pofta buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise