Penne cu somon afumat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 somon afumat
  • o ceapa medie
  • boia de ardei dupa gust
  • 6 linguri suc de rosii
  • cu pulpa
  • 200 ml smintina
  • patrunjel proaspat maruntit
  • ulei dublu rafinat de masline
  • unt (cit o nuca)
  • 1 kg de penne - paste fainoase scurte
  • taiate drept si gaurite in interior(pt. 4 pers.)
  • apa
  • sare

Mod de preparare

Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga ceapa taiata foarte marunt sau tocata la masina; cind e aurita, se adauga somonul taiat fidea si boiaua. Cind somonul devine albicios, se pune sucul de rosii cu pulpa, se lasa la foc mic sa evapore o parte din lichid, dupa care se adauga smintina. Se lasa inca 3 min. la foc mic, dupa care se stinge aragazul. Apoi se adauga patrunjelul si sosul e gata.

Se servesc calde, ca primul fel

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise