PENNE CU SPARANGHEL

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g. penne,
  • sare,
  • 500 g. sparanghel verde,
  • 1 ceapa,
  • 50 g. sunca cruda,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 g. frisca (nebatuta),
  • 1 lingura sos de rosii,
  • piper proaspat macinat ,
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat;

Mod de preparare

1. Pennele se pun la fiert in apa sarata, dupa se scurg de apa.

2. Se spala sparanghelul, se curata partea inferioara a acestuia, dupa care se taie felii.

3. Ceapa se curata si se taie marunt, iar sunca se taie in cubulete.

3. Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul, se pune ceapa la calit si sunca taiata cubulete. Se adauga sparanghelul, il prajim putin timp impreuna cu ceapa si sunca.

4. Se amesteca frisca cu sosul de rosii, dupa care amestecul se toarna in tigaie si se infierbanta impreuna cu zarzavaturile. Se lasa pana amestecul devine cremos, se adauga pennele scurse de apa. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si se lasa sa dea 2-3 clocote.

5. Pastele fainoase se repartizeaza pe patru farfurii preincalzite, peste care se presara patrunjelul verde tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise