Pere in sos de vin (ptr. un borcan de 1,5l)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere mari
  • sucul de la o lamaie
  • 400ml vin alb sec
  • 125g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura amestec boabe de piper verde
  • negru si rosu
  • cateva picaturi sos picant Tabasco
  • 3 cuisoare
  • 1/4 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita cardamom macinat

Mod de preparare

Se decojesc perele si se stropesc imediat cu suc de lamaie.Se da in fiert vinul cu zaharul,400ml apa si mirodeniile.Se pun perele inauntru si se mai fierbe 2 minute.

Se scot perele din zeama si se asaza in borcanul clatit cu apa fierbinte;se toarna deasupra zeama.

Borcanul se inchide ermetic.Poate fi consumat intr-o luna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise