Peste cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g paste late
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ardei iute
  • 2 lamai verzi
  • 100 g conopida
  • 2 morcovi
  • 250 g peste afumat
  • 2 linguri zeama de lamaie. 1 lingura amidon
  • 100 ml vin alb
  • scortisoara
  • 2 linguri de cocos ras

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, iar apoi se trec printr-un jet de apa rece si se amesteca cu o lingura de ulei.

Conopida spalata se rupe in buchetele mici.

Morcovii curatati se taie rondele.Ardeiul iute se curata si se taie marunt.

Lamaile se taie felii si se curata de coaja.

Pestele afumat se taie bucati si se stropeste cu zeama de lamaie.

Legumele se adauga in cratita si se calesc in ulei.

Se adauga vinul, lamaile si scortisoara, apoi amidonul dizolvat in putina apa.

Sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se serveste cu pestele si pastele amestecat, si se orneaza cu verdeata si cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise