Peste macrou sau ciocanele de pui pe pat de sare la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4-5 bucati de macrou nu foarte mici
  • - 1 kg sare grunjoasa
  • - delikat

Mod de preparare

Se curata si se spala pestele,se lasa un pic la scurs.Se condimenteaza cu delikat sau orice condiment doriti.Se aseaza intr-o tava cam de 40cm/20cm ,unde in prealabil s-a pus toata sarea,formandu-se un strat uniform.Pestele se aseaza intreg,pe burta.Se introduce in cuptor unde il lasam aproximativ o ora.Nu se umbla deloc la el,in sensul ca nu trebuie intors deloc.Se scoate de la cuptor,se lasa un pic sa se raceasca.Cand il luati de pe sare uneori se dezlipeste usor,alteori ramane sarea intarita pe care o dezlipti fara probleme.E foarte gustos si sanatos.Nu ia sare din patul de sare pe care sta.Daca doriti sa folositi o tava mai mare,ca cea de la aragaz,avand cantitate mai mare de peste,folositi mai multa sare,stratul de sare sa fie cam de un deget jumate -doua.Nu am incercat cu altfel de peste,doar cu macrou,dar nu vad de ce sa nu mearga si altfel de peste.

La fel puteti prepara ciocanele de pui,sunt delicioase.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise