Pesti prajiti, cu sos de bulion

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg carasi
  • 250 g faina de grau
  • 150 g faina de malai
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • 50 g margarina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 pahar de ulei

Mod de preparare

Curatam pestii de solzi si maruntaie, ii decapitam si ii spalam bine, bine. Din capetele curatate de branhii si de osul amar si spalate bine, facem o zeama de peste prin fierbere in apa cu sare . Presam pestii, pe toate partile intr-un amestec obtinut din faina de grau, cea de malai sare, piper si boia si ii prajim in ulei, rumenindu-i elegant pe toate partile . Pentru prepararea sosului, calim in margarina, ceapa si morcovul , taiate marunt. Adaugam zeama de peste si inabusim legumele frumos. Punem 2 linguri de faina, amestecand sa nu se faca cocoloase, apoi bulionul, continuam fierberea, subtiem cu zeama de peste, dam gustul dorit cu sare, piper boia, mai lasam cateva clocote si gata. Aranjare : punem 2 pesti in farfuri, alaturi 2-3 liguri de sos, ornat cu patrujel vrde, si o cupa de mamaliga. POFTA BUNA !!!! DICTON GRECESC : La sfaturi toti sant priceputi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise