Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g piept de curcan
  • 1 cutie ciuperci
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa ce s-au rumenit bine se scot pe o hartie absorbanta sa se prelinga uleiul in plus.

Usturoiul curatat il presam in uleiul ramas in tigaie, cateva secunde apoi adaugam ciupercile taiate feliute subtiri.

Faina o amestecam bine cu smanatana , avand grija sa nu se faca cocoloase si o rasturnam peste ciuperci, lasand-o sa dea in clocot. Adaugam bucatile de piept de curcan prajite si mai lasam sa fiarba cam 10 minute toate impreuna.

Se serveste cu ce garnitura preferati si se presara patrunjel verde tocat, deasupra.

Eu am servit cu sufleu de spanac.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise