Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru pieptul de pui:
  • un piept de pui dezosat
  • 2 lingurite de mustar
  • unt (cat o nuca)
  • 2 lingurite de apa rece
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • Pentru cartofi:
  • 6-7 cartofiori medii
  • Un sfert de pachet de unt
  • 2-3 catei de usturoi (eu am avut doar 2 amarati)
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia (sau chilly)

Mod de preparare

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui).

Intr-un bol amestecam mustarul, untul razuit (daca e de la frigider, ca al meu... am uitat sa il scot),apa rece, piperul, busuiocul si oregano pana formam o pasta omogena. Ungem pieptul de pui cu aceasta pasta.

Pasul 2: Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii (dar nu pana jos, ca si un evantai). Amestecam usturoiul zdrobit si maruntit cu untul, busuiocul, oregano, sarea, piperul si boiaua sau chilly-ul. Ungem fiecare taietura din cartofiori cu acest amestec.

Pasul 3: Punem cartofii si pieptul de pui intr-un vas termorezistent uns cu unt si dam la cuptor pentru 35-45 de minute la foc mediu sau pana cand consideram ca sunt facuti cartofiorii. Servim ca atare sau cu sos de usturoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise