Piept de pui in crusta de mac pe pat de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un piept de pui dezosat
  • 2 morcovi fierti
  • un cartof fiert
  • 75 g orez
  • un ou
  • 50 g mac
  • 250 g frunze de spanac
  • sare
  • piper condimente pui
  • 30 g faina
  • 2 catei de usturoi
  • ulei

Mod de preparare

1.Pieptul de pui dezosat se taie in doua apoi se spala si se sterge cu un prosop,se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se bate oul si se trece prin el bucatile de piept,apoi se trec prin faina apoi iar prin ou si apoi se tavalesc prin mac si se prajesc in ulei incins pe toate fetele apoi se scot pe servetel absorbant ,sa scapam de surplusul de ulei.Se lasa sa se raceasca un pic.

2.Frunzele de spanac spalate bine se fierb 5 minute in apa cu sare apoi se scurg si se calesc 3 minute intr-un pic de ulei impreuna cu usturoiul feliat,se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Orezul se fierbe si el in 200 ml apa cu sare,apoi se acopera si se lasa 5 minute.

3.Se monteaza pe platou 3-4 rondele de cartof fiert(eu le-am rumenit un pic la cuptor) apoi spanacul calit ,deasupra un strat de rondele subtiri de morcov,deasupra se aseaza orezul fiert,iar un strat de rondele de morcov si la urma feliute subtiri taiate din pieptul de pui in crusta de mac.

Este un preparat de efect pentru o masa festiva dar si pentru o masa in familie.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise