Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru patru portii:4 bucati de piept de pui
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 castravete lung
  • 200g iaurt gras
  • cateva frunze de menta si patrunjel
  • 4 ardei grasi
  • 2 vinete mari
  • 250g ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 lamai
  • 50ml otet balsamic
  • 1 lingura de zahar
  • 500g cartofi
  • 100g masline
  • 100g feta
  • 2 oua
  • sare si piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Se incepe cu marinada pentru pui, se curata usturoiul , se rade coaja de lamaie si se stoarce apoi se blendeaza cu 3 catei de usturoi si 150 ml ulei si se pune peste pui intr-o caserola cu capac la frigider, de preferabil peste noapte.

S e prepara sosul tzatziki:se zdrobesc 4 catei de usturoi se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi castravetele( care se taie pe jumatate si se inlatura semintele cu o lingura)ras si scurs de excesul de apa cu ajutorul unei site , se taie marunt menta si patrunjelul si se agdauga iaurtul, se asezoneaza si se tine la frigider, eventual peste noapte ca si marinada.

Pe o tabla de cupru incinsa la flacara de aragaz se rumenesc ardeii grasi , se acopera cu folie alimentara intr-un castronel, apoi se decojesc, se inlatura semintele si se taie fasiute.Se prepara marinada din 50 ml de ulei, 50 de otet balsamic , sare, piper si o lingura de zahar in care se lasa ardeii.

Vinetele se coc la flacara aragazului apoi se lasa la scurs, se decojesc se toaca ceapa marunt si se blendeaza cu un catel de usturoi si putin ulei adaugat treptat putin cate putin ca se emulsioneze pana se obtine o pasta consistenta.S e asezoneaza.

Se dau cartofii decojiti prin razatoare, se scurge excesul de apa(eventual intr-o carpa curata de bucatarie se leaga capetele si se rasuceste pana iese apa)presandu-i prin sita ca pe castravete ,ca mai devreme, se ameseteca cu feta rasa si pulpa de masline tocata marunt, si putin piper si ou.Se formeaza chiftelute de marimea hamburgerului cu ajutorul unui cerc de patiserie o si se prajesc in tigaie la foc mediu aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pana se rumenesc.

Pieptul de pui se rumeneste intr-o tigaie incinsa in prealabil pe ambele parti, se asezoneaza apoi se da la cuptor 11-13 minute, in functie de marime.

Ardeii copti se scurg si se aseaza intr-un colt al farfuriei cu o lingura de salata de vinete, cartofii in mijloc, puiul, apoi tzatziki.Ciabbata sau paine masline merge cu acest preparat, sau pita calda. Recomand un vin sec ca sa taie un pic prin aromele acestea puternice.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise