Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Timp pregatire
30 minute

Ingrediente

  • O reţetă delicioasă de piept de pui şi brânză feta la grătar.

Mod de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane:

500-600 gr piept de pui

200 ml smântână

2 linguri curry

1/2 linguriţă chili

Pentru pacheţelele de brânză feta:

300 gr brânză feta

2 roşii

150 gr dovlecel

2 căţei usturoi

3 linguri ulei măsline

puţin busuioc mărunţit

Timp de pregatire si preparare : 45-50 minute plus timpul pentru macerare

Mod de preparare:

Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.

Se pregătesc şi pacheţelele de brânză feta astfel: roşiile şi dovlecelul se spală şi se taie în felii de grosime potrivită. Brânza feta se taie în 4 felii. Se rup 4 bucăţi de folie de aluminiu şi se ung cu puţin ulei de măsline. Pe fiecare folie se pune câte o felie de brânză acoperită cu felii de roşii, dovlecel şi unse cu ulei de măsline în care s-a pus usturoiul pisat. Se strânge folia, apăsând bine marginile foliei şi pacheţelele rezultate se dau la rece cât timp se pregăteşte grătarul.

Încingem grătarul... treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de altfel întregul proces tehnologic ce ţine de pregătirea grătarului şi frigerea cărnurilor...:))

Pe nişte beţe de frigărui, ţinute în apă, în prealabil, înfingem bucăţile de carne şi le punem pe grătar, până se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de pătrunsă.

Alături de carne punem pe grătar şi pacheţelele de brânză feta, şi se lasă pentru vreo 10 minute. Se desfac în momentul servirii alături de pieptul de pui şi se presară puţin busuioc mărunţit.

Poftă mare să aveţi!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Tara Bucatelor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise