Piersici fripte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g amarettini(fursecuri cu migdale)
  • 50g unt moale
  • 12 bucati de folie de aluminiu
  • 1 lingura ulei
  • 6 piersici

Mod de preparare

Fursecurile se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul;se framanta apoi cu unt,pana se formeaza un aluat sfaramicios.

Piersicile se spala,se sterg,se taie jumatati si se golesc de samburi.

Se suprapun cate 3 bucati de folie de aluminiu,se unge cu putin ulei ultima folie si se asaza pe fiecare suport de folie cate 3 jumatati de piersica.Se presara amestecul de amarettini si se impacheteaza.Pachetelele se coc 10 minute pe gratarul incins.Se iau pachetele de pe gratar,se deschid,iar fructele se asaza pe farfurii.Se servesc alaturi de o portie de inghetata de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise