Pilaf cu carne de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g carne de curcan
  • 1 cana de orez(250 ml)
  • o ceapa
  • un morcov
  • ardei gras rosu si verde
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Carnea de curcan o punem la fiert cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert, o lasam sa se racoreasca , o alegem dupa oase si o taiem bucatele.

Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete.

Intr-o cratita adugam uleiul si cand se incalzeste adaugam ceapa, morcovul si ardeiul.. Dupa 3-4 minute adaugam si rosiile.Orezul il curatam de impuritati , il spalam si il adugam si pe el peste legume. Ametecam sa nu se lipeasca , adaugam doua polonice cu supa in care a fiert carnea, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic. Pe masura ce lichidul se evapora mai adaugam treptat cate un polonic de supa, pana ce orezul a fiert. Condimentam cu sare si piper.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise