Pilaf de orez cu carne de pasare. Cea mai simpla si delicioasa reteta

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pilaf de orez cu carne de pasare. Un preparat traditional, perfect pentru o masa in familie!

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pieptul si o pulpa de cocos
  • o cana cu orez
  • un morcov
  • o ceapa
  • ardei gras(am folosit congelat)
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • patrunjel

Mod de preparare

O mancare calsica si gustoasa.

Am portionat carnea si am spalat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Am pus carnea impreuna cu legumele(inclusiv ardeiul congelat) si un praf de sare in oala sub presiune. Am turnat aproximativ1,5 l apa si le-am fiert 25 de minute.

Cand au fiert le-am scos, am inlaturat ceapa iar morcovul l-am taiat cubulete. Am incins uleiul intr-o cratita si am calit orezul spalat si scurs. L-am calit 2-3minute pana bobul a devenit translucid, apoi am adaugat 4 cani de supa in care a fiert carnea. Am lasat sa clocoteasca si am dat cratita la cuptor la foc mediu. Din cand in cand am amestecat usor.

Dupa 20-25 de minute am adaugat carnea si morcovul taiat cubulete si am condimentat cu sare si piper. Am mai lasat pana a scazut toata supa si bobul de orez s-a fiert . La sfarsit am presarat patrunjel.

Incearca si reteta de pilaf cu carne de porc, pilaf cu carne de gaina si ardei copti sau pilaf cu linte si ciuperci. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise