autor:

Daniela

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de gaina si ardei copti

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2011

Ingrediente
o ceapa, , 1 gaina de 1,3 kg,, 300 g orez, ulei,, 1 kg de ardei copti,, sare,, piper, , boia de ardei iute.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pilaful cu carne de gaina si ardei copti este o mincare deosebit de satioasa si gustoasa.

Am taiat ceapa, am calit-o in ulei, am pus carnea, si am lasat-o pina ce si-a schimbat culoarea, am pus sare, piper, boia de ardei iute, am pus apa cit sa acopere carnea si am rasturnat totul in kukta unde a fiert cam 1 ora.



Dupa ce a fiert carnea, am desertat inapoi in cratita si am pus ardeii copti si macinati, a dat un clocot si am pus orezul spalat.



A mai fiert inca 25 de minute, am pus verdeata si am luat de pe foc, cratita raminind acoperita inca o jumatate de ora, timp in care orezul infloreste frumos, absorbind toata zeama.



Poftiti la masa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de gaina si ardei copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui rasol cu legume si sos de marar

Pui rasol cu legume si sos de marar

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tort de carne tocata si dovlecei

Tort de carne tocata si dovlecei

Mai intai prajim feliutele de dovlecel si le punem deoparte. Calim ceapa, adaugam carnea, apoi

39 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maier Oana Monica , 09 septembrie 2015

    ardei cum ii coaceti ? pe plita ,in cuptor ....cum e mai bine ?

  • Fara foto

    Lidia Baidauz , 19 iulie 2014

    Gustos si usor de preparat!

  • Fara foto

    Daniela Mocean , 10 iulie 2014

    Valentina, este intr-adevar foarte buna si gustoasa !

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 10 iulie 2014

      Dumitru Enechescu , este foarte buna, gaina batrana face mancarea buna. Orezul practic fierbe in zeama de la gaina, combinata cu dulceata ardeilor copti si astfel preia gustul foarte bun si devine savuros. In bucataria mea, gaina este la loc de cinste, tot mereu intra in meniu http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2014/07/fasole-verde-scazuta-cu-carne-de-gaina.html

    • Fara foto

      Dumitru Enechescu , 10 iulie 2014

      o fi buna ?

    • Fara foto

      Valentina Oprea , 09 iulie 2014

      e o retete nemaipomenit de gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • o ceapa
  • 1 gaina de 1,3 kg,
  • 300 g orez
  • ulei,
  • 1 kg de ardei copti,
  • sare,
  • piper
  • boia de ardei iute.

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rulada de pui cu branza