PILAF DE SCOICI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 scoici,
  • 1 ceapa,
  • 1 telina(radacina),
  • 1 frunza de dafin,
  • boabe de piper,
  • sare,
  • 300g.orez,
  • 100g.unt,
  • 1 lingura bulion,
  • 1 lamaie,
  • verdeata;

Mod de preparare

1. Intr-un vas se pune la fiert telina curatata si taiata felii. Se adauga scoicile spalate bine, se acopera vasul si se fierb scoicile timp de 25 minute. Se ia vasul de pe foc si, dupa 8-10 minute, scoicile se deschid si se scoate carnea.

2. In unt se caleste ceapa tocata marunt. Apoi, se adauga carnea scoicilor si se inabusa impreuna 8 minute. Se pune orezul curatat, spalat si bine scurs peste scoici. Se mai tin la foc mic 5-6 minute, amestecand, apoi se sting cu zeama in care au fiert scoicile. Se adauga bulionul, sarea, piperul si frunza de dafin. Se amesteca totul pana da in clocot. Se lasa in cuptor pentru 20 de minute. La servire, se stropeste cu suc de lamaie si se presara verdeata tocata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise