Pizza cu ton si legume

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 1kg de faina ptr paine
  • 50 gr de drojdie
  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 1lingurita sare
  • 2 1/2 pahare de apa calduta
  • ptr sos
  • 1cutie de rosii bucatele de 800 gr
  • sau 1kg de rosii curatate de coaja si taiate cuburi mici
  • mirodenii-oregano, busuioc, cimbru, 1catel de usturoi
  • ptr umplutura
  • 3-4 cutii de ton in apa -120 gr ptr cutie puse la scurs
  • 2 cepe taiate solzi
  • masline taiate felioare
  • 1ardei taiat felii
  • 400 gr de branza galbena rasa

Mod de preparare

Pregatim aluatul -in oala mixerului cernem faina,adaugam drojdia muiata intr-un pic de apa si zaharul si incepem framantarea,adaugam uleiul, si apa treptat si la urma sarea si framantam aluatul 10 minute,dupa care transferam in alt vas uns cu putin ulei acoperim si lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul.

Din acest aluat ies 4 foi de pizza. Fiecare foaie o intind subtire si o pun pe o tava cu gauri pe care pun o foaie de pergament.

Cat aluatul creste, pregatim sosul, intr-o cratita adanca turnam putin ulei de masline adaugam usturoiul pisat si mirodeniile prajim putin si turnam rosiile taiate si amestecam bine dam la gust, sare, piper, zahar si lasam sa fiarba cateva minute pana ce sosul se ingroasa putin,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Pregatim toate ingridentele care punem pe pizza.

Cand foaia este asezata pe tava cu gauri torn cu polonicul putin sos si imprastii pe toata foaia si deasupra pun ton sfaramat si scurs de lichide, branza galbena, ardei rosu, felii de rosii, masline-vedeti foto.

Las toate pizele sa creasca putin si intr-e timp incalzesc cuptorul la 200 de grade si pun o tava cu fundul in sus si pe ea pun pizza sa se coaca 15-20 de minute pana se rumeneste frumos si branza s-a topit.

Iese delicioasa si foarte crocanta.

Cand fac pizza este un pranz ptr noi caci ies 4 pite minunate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise