Pizza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet (20 g) drojdie uscata activa
  • 1/4 cana apa calda (40°C-46°C)
  • 3 1/2 cani faina
  • 1/2 cana malai
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura chimion macinat
  • 2 lingurite sare
  • 1 cana suc de morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras mare, rosu, taiat felii subtiri
  • 1 ardei gras mare, verde, taiat felii subtiri
  • 1 ceapa mare, taiata in felii subtiri
  • 1 cana boabe de porumb
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 225 g brânza Monterey Jack, rasa

Mod de preparare

Într-o cana gradata. se presara drojdia peste apa

calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve.

Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul,

boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul

de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se

scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta

7-10 minute. pâna când aluatul e uniform si elastic.

Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei,

se acopera cu un servet umed si se Iasa la cald

1 1/2 ore, sau pâna când aluatul Îsi dubleaza

volumul. Se mai framânta si se Împarte În doua. Se

acopera si se Iasa 15 minute.

Într-un castron. se amesteca ardeii, ceapa.

porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei.

Din fiecare pOrtie de aluat se face o foaie cu

diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt

neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se Iasa

20 de minute. Se preÎncalzeste cuptorul la 230°C.

Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele Între

ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise