Pizza

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • Faina alba 350g
  • Sare 0.5 lingurite
  • ulei de floarea soarelui 3 lingurite
  • drojdie uscata 3 lingurite
  • apa plata 225 ml
  • zahar 1 lingura.
  • ardei gras galben, rosu si verde
  • ciuperci
  • 2-3 felii salam
  • 2 felii branza
  • 2 felii cascaval
  • rosie
  • sare si mai mult piper
  • 80g masile fara samburi

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma.

Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos.Amestecul de drojdie se toarna in bolul cu faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aproximativ 30 de min.Peste 30 de min aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori. Inainte de a folosi aluatul, ungeti mainile cu putin ulei. Aceasta cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza de 30/32 cm. Deci il impartiti in jumatate si cu mainile il intindeti pe tava.Spalati ardeii grasi,Ciupercile,rosia.Dupa ce le-ati spalat taiem:ardeii grasi,ciupercile,salamul,branza,casvalul rosia si maslinele.Cand leati taiat marunt incepeti si puneti pe aluat.Sare si piper dupa gust.Mai puneti ketchup.Se pune in cuptor circa 30-40 minute.Se conroleaza cuptorul din 10 in 10 minute.Cand sa facut o scoateti si mai puneti ketchup.O serviti calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise