Pizza a la Oli

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat
  • - 2 cani faina
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 1/2 pachetel de drojdie proaspata
  • - 1 cana apa calda
  • Sos: cateva linguri de bulion, cu aprox. 1 cana apa, la care se adauga oregano, putina sare si putin zahar.
  • Topping:
  • - cateva felii bacon / kaizer
  • - cateva felii sunca
  • - aprox. 5 ciuperci proaspete
  • - cateva masline fara simburi
  • - 2 ardei (unul verde si unul rosu)
  • - 1/2 conserva de ananas.
  • - 2 rosii
  • - 300 g cascaval.

Mod de preparare

Aluatul:

Peste faina se adauga uleiul, sarea, zaharul. Intr-o cana se dizolva drojdia in apa calda si se adauga in compozitie. Se adauga 2/3 din cana cu apa calda in aluat si se framinta. Se adauga treptat faina, pana cand aluatul se formeaza si nu se mai ia pe degete. Se lasa la dospit aprox. 30 min. Eu mai obijnuiesc sa incalzesc inainte cuptorul, vreo 10 minute, si sa las vasul la dospit acolo (cred ca nu mai e nevoie sa spun ca focul la cuptor e stins, in timp ce sta la dospit).

Intre timp se pregateste sosul si se feliaza legumele, baconul si sunca.

Se intinde aluatul, se aseaza in tava tapetata cu ulei si faina (eu folosesc tava patrata a cuptorului, se pune sosul cu lingura si se intinde pe toata suprafata. Se pune un strat subtire de cascaval, apoi baconul si sunca, ciupercile, celelalte ingrediente, stratul final de cascaval, si peste, rosiile feliate. Se pune la cuptor timp de 20-25 minute, la 200 grade. Reteta e pentru 4 portii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise