Pizza Calzone

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 gr faina
  • 7-8 linguri ulei masline (sau floarea soarelui)
  • 400ml apa
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sare
  • Pt. umplutura+sos:
  • 1 ceapa
  • 1 vanata mica
  • 400gr ciuperci
  • sunca/pui fript (ce vreti voi)
  • 4-5 rosii decojite
  • sare, busuioc, oregano, o foaie de dafin
  • unt
  • cascaval
  • masline
  • cate 1 ou pentru fiecare pizza pe care o feceti (optional)
  • parmezan

Mod de preparare

Prima data se prepara aluatul: se cerne faina, se adauga sarea, se face o adancitura in mijloc si de adauga uleiul. In cele 400 ml apa calduta dizolvam drojdia, impreuna cu mierea si lasam asa deoparte cam 10-15 min.

Turnam apoi compozitia peste faina si framantam cam 5 min pana obtinem un aluat. Daca mai trebuie, se mai adauga faina. acoperim aluatul si il lasam la crescut cam 1 ora.

Intre timp facem umplutura: in untul amestecat cu putin ulei distuim ceapa, adaugam apoi ciupercile maruntite si vanata cubulete, lasam asa cam 10 min la foc mediu si apoi adaugam sunca, potrivim de sare si piper si mai lasam pe foc cam 5-10 min.

Pentru sosul de rosii: decojim rosiile, le maruntim si le punem pe foc intr-o cratita cu putin ulei. Acoperim cu capac si lasam sa ajunga la puct de fierbere. Adaugam apoi sare, oregano, busuioc, piper, dafin si mai lasam pe foc vreo 10 min.

Se prepara Pizza astfel: din aluatul preparat se pot face 2 pizza calzone mari, sau 4 mai mici.

O parte din sos se amesteca cu umplutura.

Pt. o pizza: se intinde aluatul intr-o foaie rotunda, se unge cu sos, se pune din umplutura, se presara cascaval, masline dezosate si maruntite, se face o adancitura in mijloc si se aseaza oul spart, intreg. Se ung marginile cu apa, si se unesc (vezi foto).

Se pun bucatile de pizza formate in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut cam jumate de ora apoi se introduc in cuptorul pre-incalzit la 200 gr pana se rumeneste bine aluatul (cam 40 - 50 min).

Deasupra se presara parmezan si, daca mai ramane sos, acesta se aseaza pe farfurie, langa pizza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise