Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • drojdie uscata
  • sare
  • 4 oua
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru, busuioc, oregano
  • 150 g sunca fiarta
  • 500 g sos de rosii picant
  • 200 g ciuperci
  • 2 ardei capia rosii
  • 200 g cascval ras

Mod de preparare

Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30 minute sa se odihneasca. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc impreuna cu mirodeniile in putin ulei. Se adauga sunca taiata cubulete si sosul de rosii. Se spala bine ciupercile, se taie felii, ardeii se taie cubulete si se calesc separat in restul de ulei. Aluatul se taie in patru si li se da bucatilor o forma rotunda. Se unge jumatate din suprafata fiecareia cu sos, se pun apoi legumele si cascavalul ras. Se sparge pe fiecare cate un ou. Cu o pensula se uda marginile aluatului, se impaturesc in doua si se preseaza putin. Se pun intr-o tava pe hartie pergament si se lasa 10 minute sa creasca, apoi se uda cu apa si se pun la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise