Pizza comoda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 felii mari de paine(sau 10-12 de franzela)mai veche
  • 2 catei de ustuoi
  • un ou
  • 100 ml lapte
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • sec
  • salam
  • parizer
  • ciuperci
  • masline
  • smantana
  • ardei
  • ardei iute (optional)
  • piper
  • sare
  • grasime

Mod de preparare

Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici toate ingredientele si se imprastie cat mai uniform peste "blatul" de paine. Se amesteca sucul de rosii cu vinul si apoi cu oul care se bate bine; se pun sarea, piperul si cateii de usturoi, pisati foarte bine; se toarna totul peste ingrediente, astfel incat sa le acopere cat mai bine. Se introduce preparatul in cuptorul incins si, cand e pe jumatate copt se toarna peste smantana subtiata cu lapte sau ketch-up cat mai picant.

Se serveste cu vin sec rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise