Pizza cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie
  • pasta de rosii 300g
  • 300g cascaval
  • un borcan de ciuperci
  • 250g masline fara samburi
  • sare
  • ulei
  • miere.

Mod de preparare

ALUATUL prepari asa: Pui drojdia intr-un vas de preferat de plastic, doua lingurite de sare presari pe el dupa care amesteci drojdia cu sare pana se face lichid. Adaugi 400 ml apa calduta o lingurita de miere si faina. Framanti aluatul pana se omogenizeaza bine dupa care torni o lingura de ulei peste si continui sa framanti pana se dezlipeste total de mana. Il tai aluatul in bucati egale si lasi sa creasca 15, 20 min. la cald.

Dupa ce a crescut aluatul intinzi aproximativ sa fie de 4,5 mm grosime potrivesti in tava care a fost unsa cu un pic de ulei sau unt. Pe aluat cu o lingurita intinzi pasta de rosii, pui ciuperci(dupa preferinte cantitatea), masline, si presari cu cascaval. Pui in cuptorul incins aproximativ 15 min. Verifici ca aluatul sa fie copt bine dar sa nu se arda. Consumi cu Ketchup, maioneza etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise