1 Într-o cana gradata, se presara drojdia peste apa calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve. Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul, boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta 7-10 minute, pâna când aluatul e uniform si elastic.
2 Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei, se acopera cu un servet umed si se iasa la cald 1 1/2 ore, sau pâna când aluatul isi dubleaza volumul. Se mai framânta si se imparte in doua. Se acopera si se iasa 15 minute.
4 Într-un castron, se amesteca ardeii, ceapa, porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei.
5 Din fiecare portie de aluat se face o foaie cu diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se iasa 20 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 230°C.
6 Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele intre ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise