Pizza Italiano

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • *Pentru aluat:300g faina,1 ou,un cub de unt,20 g drojdie,un praf de sare
  • *Pentru sos:2-3 linguri de bulion(sau ketchup,sau suc de rosii) 400g salam(oricare) daca vreti sa fie iute (pentru barbatii adevarati) punem si ardei iute.
  • *Pentru ornament:trei sferturi de ardei gras,branza (de oricare) eu am pus de vaca,ardei murati in otet (sau orice muratura), 6-7 felii de rosii pentru aspect,ciuperci.

Mod de preparare

Se face aluatul ca aluatul de paine,o tava se unge cu ulei sau cu unt, se pune aluatul pe tava (atentie aluatul trebuie sa stea o jumatate de ora la dospit)

Sosul: se incinge o tigaie cu ulei si se pun 2-3 linguri cu bulion, se mesteca pana se face bulionul ca un sos,se pune salamul taiat cubulete si il lasat pe foc 5 minute.

se toarna sosul si se intinde pe toata foaia cu o lingura.

se pune ardeiul taiat rondele si ciupercile taiate felii,se pun si feliile de rosie.se pune pe foc pentru 45 minute.

Se serveste calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise