Sfaturi: spanacul trebuie decongelat si scurs bine de apa, iar pentru a avea un gust mai placut trebuie amestecat cu condimente dupa preferinta inainte de a fi intins peste blat. Pentru un aluat crocant se foloseste o cantitate mai mica de aluat, foaia se intinde mai subtire, iar daca vreti aluatul mai pufos pastrati cantitatea cf retetei, numai ca inainte de a pune compozitia peste blat acesta se lasa la crescut citeva minute intr-un loc caldut.
1. Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calda, se lasa intr-un loc caldut la dospit,dupa care se amesteca cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda si se lasa la crescut;
2. Rosiile in bulion se amesteca cu sare, piper, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline si se amesteca in blender pina devine o pasta consistenta;
3. Din 250-300 grame aluat se formeaza o chifla si se intinde pe planseta pina la o grosime de 6-7 mm,dupa care se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei;
4. Pe acest blat se intinde sosul de rosii preparat anterior, se presara mozzarella rasa,spanacul decongelat si bine scurs, deasupra se pune smantana, felii de somon si boabele de piper rosu;
5. Se introduce la cuptorul incins in prealabil si se coaca 7-8 min la cca 280 grade.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise