PIZZA ,,POPEYE MARINARUL

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • -600 grame faina de grau;
  • -30 grame drojdie de bere;
  • -50 ml ulei;
  • -20 grame zahar;
  • -15 grame sare.
  • pentru sos:
  • -400 grame rosii in bulion;
  • -10 grame zahar;
  • -30 ml ulei masline;
  • -sare,piper,oregano,busuioc.
  • pentru topping:
  • -400 grame mozarella;
  • -200 grame spanac congelat;
  • -100 grame smantana;
  • -200 grame somon(marinat sau afumat);
  • -cca 5 grame piper rosu.

Mod de preparare

Sfaturi: spanacul trebuie decongelat si scurs bine de apa, iar pentru a avea un gust mai placut trebuie amestecat cu condimente dupa preferinta inainte de a fi intins peste blat. Pentru un aluat crocant se foloseste o cantitate mai mica de aluat, foaia se intinde mai subtire, iar daca vreti aluatul mai pufos pastrati cantitatea cf retetei, numai ca inainte de a pune compozitia peste blat acesta se lasa la crescut citeva minute intr-un loc caldut.

1. Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calda, se lasa intr-un loc caldut la dospit,dupa care se amesteca cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda si se lasa la crescut;

2. Rosiile in bulion se amesteca cu sare, piper, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline si se amesteca in blender pina devine o pasta consistenta;

3. Din 250-300 grame aluat se formeaza o chifla si se intinde pe planseta pina la o grosime de 6-7 mm,dupa care se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei;

4. Pe acest blat se intinde sosul de rosii preparat anterior, se presara mozzarella rasa,spanacul decongelat si bine scurs, deasupra se pune smantana, felii de somon si boabele de piper rosu;

5. Se introduce la cuptorul incins in prealabil si se coaca 7-8 min la cca 280 grade.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise