Pizza rasfatata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300g faina;
  • 150 ml apa;
  • 1/2 cub drojdie;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • 3 linguri ulei de masline.
  • Pentru sos:
  • 3 linguri ulei de masline;
  • o cutie mica de rosii in bulion taiate;
  • 3 catei usturoi;
  • 1 lingurita oregano;
  • un praf sare si piper;
  • Umplutura:
  • 200 g sunca din piept de pui;
  • 200 g carnati crud-uscati;
  • 200 g ceafa afumata;
  • 200 g salam de casa;
  • 150 g cascaval;
  • 150 g cascaval afumat;
  • 150 g telemea fara sare;
  • 150 g cas de oi ;
  • un ardei gras rosu;
  • 100 g masline taiate.

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul de masline si zaharul si se toarna cate putin peste faina,se amesteca bine apoi se framanta cu mina 5 min pana devine un aluat nu prea tare(la nevoie se mai adauga putin ulei).Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se pune intr-o tigaie uleiul de masline in care se caleste usturoiul tocat marunt apoi se adauga rosiile,oregano, sare si piper si se fierb la foc iute 10 min.Se ia de pe foc,se strecoara si se fierbe inca 10 min pt a fi mai consistent.

Cat timp creste blatul se taie mezelurile si se dau branzeturile pe razatoare.

Se intinde blatul,se aseaza in tava si se mai lasa sa creasca 10 min,apoi se unge cu sos de rosii.

Se imparte imaginar blatul in 4 si se aseaza salamul in prima parte urmat de sunca de pui ,carnatii si in ultima parte ceafa afumata.Peste fiecare parte se presara cate un fel de branza si se asezoneaza cu ardei si masline dupa preferinte (se pot pune si ciuperci). Se da pizza la cuptor la foc potrivit pt 30 min.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise