Placinta cu carne si legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Pregatim mai intai umplutura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat (pentru 2 placinte)
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata, amestec(vita + porc)
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 2 cepe galbene
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1 ou
  • 5-6 fire patrunjel verde

Mod de preparare

Pregatim mai intai umplutura.

Curatam si tocam legumele, apoi le calim in uleiul incins(pe aragaz), pana se patrund bine.

Adaugam peste ele carnea tocata, pe care am asezonat-o cu sare si condimente.

Acoperim vasul si il lasam la foc incet spre mediu, amestecand din cand in cand ingredientele, pentru o preparare uniforma a carnii.

Cand carnea este bine patrunsa, stingem focul si punem amestecul de ingrediente intr-o sita sa se scurga surplusul de grasime si sa se raceasca, apoi adaugam un ou si patrunjelul tocat si omogenizam bine amestecul.

Pentru aluat, amestecam faina cu garantul pentru aluaturi dospite, si turnam peste ele, treptat, laptele cald in care am dizolvat sarea si zaharul.

Framantam un aluat nu foarte tare, iar la final adaugam uleiul, turnandu-l in maini si pe masa de lucru, framantand aluatul pana inghite tot uleiul.

Lasam aluatul la odihnit 15 minute, apoi il impartim in doua.

Impartim si umplutura in doua.

O parte de aluat si o parte de umplutura le vom da la frigider pana se prepara prima placinta.

Intindem cea de-a doua parte de aluat pe masa de lucru, intr-o foaie subtire, asezam umplutura la un capat si pliem peste ea partea de aluat libera, apoi ii dam forma rotunda cat baza vasului si o crosetam frumos pe margini, pentru a nu iesi umplutura in timpul tratamentului termic.

Ungem vasul slow cooker-ului Crock Pot Digital 4,7 l cu putin ulei si asezam hartie de copt in el, apoi adaugam placinta.

Asezam capacul deasupra, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare Low pentru 2 ore.

Fiind un aluat subtire nu va necesita timp indelungat de coacere.

Dupa o ora si 30 de minute, am ridicat capacul si am intors placinta invers in vas, pentru a se rumeni si deasupra.

Deci si de data aceasta slow cooker Crock Pot si-a indeplinit misiunea si chiar mi-a placut cum a iesit placinta mea cu carne.

Baietii mei au servit-o calda, cu ketchup, dar merge servita si alaturi de legume proaspete.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise