Placinta cu macaroane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaie de placinta
  • unt
  • macaroane
  • branza
  • 2 oua
  • sare
  • sunca slaba

Mod de preparare

Se face o foaie de placinta. Se aseaza intr-o forma sau chiar o cratita bine unsa cu unt, 4-5 randuri de foi stropite intre ele cu unt, si lasand marginile sa iasa afara din cratita, spre a putea fi apoi intoarse peste macaroane. In lipsa de timp, foile pot fi cumparate de la o placintarie. Se fierb macaroanele, se scurg si se amesteca cu unt, branza, 2 oua batute deoparte, sare si putina sunca slaba taiata marunt. Se toarna compozitia in cratita imbracata cu folie de placinta, se intorc marginile deasupra, astfel ca macaroanele sa fie bine invelite. Se unge deasupra cu unt. Se la la cuptor, o jumatate de ora.

Se rastoarna, se serveste cu sos de rosii sau alt sos, dupa placere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise