Placinta de tortellini cu smantana

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 punga tortellini cu carne sau ciuperci
  • - o ceapa alba mare
  • - 4 catei usturoi
  • - 1/2 ardei galben gras
  • - 200 ml smantana
  • - 2 oua
  • - 100 g cascaval ras
  • - condimente - vegeta, piper sau chilli, oregano, busuioc

Mod de preparare

Tortellini se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg de apa si se acopera pentru a ramane calde.

Se prepara un sos astfel: se taie bucatele mici usturoiul si se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei de masline. Dupa 30 de secunde se adauga ceapa taiata marunt si jumatatea de ardei taiata bucatele mici, se caleste pana cand ceapa devine sticloasa, dupa care se adauga o lingurita de vegeta, piper si condimente dupa gust (busuioc si oregano).

Intr-un vas pentru cuptor se pune sosul preparat in care se amesteca tortellini. Vasul nu trebuie tapetat cu unt sau faina, poate fi curat.

Se bat cele 2 oua cu 200 ml smantana si se adauga uniform peste paste. Nu se mai amesteca. Apoi se rad 100 g de cascaval deasupra si se da la cuptor timp de 20-25 minute, la foc mediu.

Se poate servi cald sau rece. Se taie felii ca de tort direct din vas si se poate servi fara garnitura.

Pofta buna, e delicioasa reteta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise