Prajitura cu alune, nuci si cacao

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Blat
  • -2 oua
  • -50 gr. alune macinate mai mare
  • -100 gr. nuci macinate fin
  • -3 linguri de cacao
  • -200 gr unt moale
  • -150 gr. zahar pudra
  • -1 praf de copt
  • -100 gr. faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • - 1 pachet de unt moale
  • -3 galbenusuri
  • -3-4 linguri de cacao
  • -1 plic de ness
  • -4-5 linguri zahar pudra
  • -1 fiola esenta de rom
  • -nuca de cocos pt decor

Mod de preparare

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat intr-o tava de jena tapetata cu unt si pesmet foarte fin.Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii, am lasat sa se raceasca putin si am rasturnat blatul pe o farfurie. Intre timp am mixat toate ingredientele pt. crema, iar dupa racirea completa a blatului, am asezat crema deasupra sa, ca un capac, am presarat cu nuca de cocos si am dat la rece peste noapte.

Enjoy!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise