Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiti Petitte-Beure facuti faina
  • 100 gr de unt
  • ptr umplutura
  • 500 gr brinza moale de uns 9%
  • 500 ml smantina ptr frisca
  • 13/4 pahar de zahar
  • 1/2 pahar de apa fiarta fierbinte
  • 1 pliculet de gelatina
  • ptr ornat
  • 1plic de jeleu cu gust de fructe
  • fructe proaspete sau din compot

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se tapeteaza fundul unei forme de torta.

Se lasa baza la rece pina pregatim umplutura.

Smantina se bate cu zahar pina devine frisca spumoasa.

Gelatina se topeste in jumatatea de pahar cu apa pina se dizolva complect,se amesteca bine cu brinza si deasemeni cu frisca pina devine omogena.Se toarna peste baza de biscuiti se niveleste si se da la rece.Se lasa la rece cel putin 2 ore sau o noapte ca prajitura sa fie inchegata.Se orneaza cu caise sau alte fructe si se toarna jeleul pregatit dupa indicatiile de pe cutie .Se lasa la rece inca o ora si se poate servi.Este o prajitura extrem de usoara si gustoasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise