Prajitura cu crema de cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250G faina
  • 120g unt
  • 100g zahar farin
  • un varf cutit sare
  • 1 ou
  • Crema: 100g nuci, faina - 20g, 2 oua, 200ml cafea mai concentrata, 100g zahar

Mod de preparare

Incepi sa prepari baza (foaia chemata pasta frolla): se amesteca faina cu zaharul pudra, sarea si untul bucati mici la temperatura camerei si oul intreg. Se face o coca potrivita moale care se pune pt 10 min in frigider. Intre timp prepara crema asa: faina si nucile se amesteca. Intr-un recipient amesteca ouale cu cafeaua care intr timp a fost amestecata cu zaharul pana s-a topit, iar la sfarsit se adauga faina cu nucile. Foaia se aseaza intr-o tava rotunda de diametru 20 iar peste se adauga crema. O coci timp de 30 min la 200°C. Cand se raceste se pulverizeaza cu cacao

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise