Prajitura cu crema de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • -1ou;
  • -8 linguri zahar;
  • -8 linguri lapte;
  • -1 lingura untura;
  • -1 lingura amoniac.
  • Crema:
  • -1 ou;
  • -1 cana lapte;
  • -1 cana zahar
  • -2 linguri faina;
  • -1 pachet margarina sau unt
  • -1 lamaie intreaga.

Mod de preparare

Pentru foi:

din ingredientele de mai sus vom obtine 3 foi pe care le vom coace pe fundul tavii.

Crema:

-laptele, faina oul si zaharul se pun pe foc si se fierb pana obtinem o pasta groasa amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat suficient, o dam jos de pe foc si adaugam untul sau margarina( eu folosesc margarina Unirea)impreuna cu toata lamaia( razatura plus zeama).

Umplem cele trei foi, iar pe ultima o pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise