Prajitura cu crema de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • -1ou;
  • -8 linguri zahar;
  • -8 linguri lapte;
  • -1 lingura untura;
  • -1 lingura amoniac.
  • Crema:
  • -1 ou;
  • -1 cana lapte;
  • -1 cana zahar
  • -2 linguri faina;
  • -1 pachet margarina sau unt
  • -1 lamaie intreaga.

Mod de preparare

Pentru foi:

din ingredientele de mai sus vom obtine 3 foi pe care le vom coace pe fundul tavii.

Crema:

-laptele, faina oul si zaharul se pun pe foc si se fierb pana obtinem o pasta groasa amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat suficient, o dam jos de pe foc si adaugam untul sau margarina( eu folosesc margarina Unirea)impreuna cu toata lamaia( razatura plus zeama).

Umplem cele trei foi, iar pe ultima o pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise