Prajitura cu crema de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • -1ou;
  • -8 linguri zahar;
  • -8 linguri lapte;
  • -1 lingura untura;
  • -1 lingura amoniac.
  • Crema:
  • -1 ou;
  • -1 cana lapte;
  • -1 cana zahar
  • -2 linguri faina;
  • -1 pachet margarina sau unt
  • -1 lamaie intreaga.

Mod de preparare

Pentru foi:

din ingredientele de mai sus vom obtine 3 foi pe care le vom coace pe fundul tavii.

Crema:

-laptele, faina oul si zaharul se pun pe foc si se fierb pana obtinem o pasta groasa amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat suficient, o dam jos de pe foc si adaugam untul sau margarina( eu folosesc margarina Unirea)impreuna cu toata lamaia( razatura plus zeama).

Umplem cele trei foi, iar pe ultima o pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!!!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise