Prăjitură cu cremă de zahăr ars

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema de zahar ars:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

O prajitura simpla dar minunata.

Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf.Mixam cele 5 oua cu restul de zahar , praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat .Punem forma la cuptorul preincalzit ( foc mediu) in bain- marie ,intr-o tava in care am pus apa.

Intre timp pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul lingura cu lingura.Adaugam cate un galbenus si mixam.Incorporam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt amestecand usor cu o spatula. Cand crema incepe sa se inchege (dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat , nivelam si dam din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor . Cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca in forma.Cand se raceste bine ,desprindem usor marginile apoi punem un platou deasupra formei si rasturnam.Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise