Prajitura cu Dulce de leche si pere

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda de 26 cm
  • 300 gr de biscuiti Petite-Beure-facuti faina
  • 150 gr unt topit
  • 5linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • crema
  • 6 pere curatate taiate in doua -fara samburi
  • 2 pahare de vin rosu
  • 1 pahar de zahar
  • 1baton de scortisoara-cui ii place
  • 1 budinca cu gust de Dulce de leche(se poate de vanilie+2 linguri de Dulce de leche)
  • 1 pahar de lapte
  • 500 ml smantina ptr frisca
  • 2 linguri de cacao ptr ornat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade se unge tavaua cu putin unt si se lasa deoparte.

Se amesteca faina de biscuiti cu untul topit zaharul si scortisoara si se aseaza bine pe fundul tavii si se da la copt ptr 10 minute-scoatem lasam sa se raceasca si lasam la frigider.

Perele taiate se pun intr-o oala cu vin zahar si batonul de scortisoara si adaugam apa cit sa acopere perele.Lasam sa fiarba 20 de minute sau pina perele sint moi dar nu se sfarama si stingem focul.Lasam sa se raceasca si lasam in frigider cel putin o ora ca perele sa se patrunda de sos(este bine de fiert cu o zi inainte).

Se scoate 1 pahar din sosul perelor si se fierbe pina ce iese un sirop concentrat cu care se uda baza cu biscuiti-peste biscuiti se aseaza jumatatile de pere.

Se bate budinca cu paharul de lapte si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa si bine intarita.

Se aseaza crema peste pere si se niveleaza si se lasa la frigider ptr 2-3 ore.

Inainte de servire se presoara cu 2linguri de cacao strecurate prin sita.Restul sosului de la pere se poate fierbe putin pina devine ca un sirop si se poate servi cu prajitura.Prajitura se mentine bine la frigider 2-3 zile.Este gustoasa si deosebita.

Eu am pregatito cu o zi inainte si cind am servit-o a fost rece si foarte gustoasa.

Deasemeni perele fierte in vin pot fi ele insesi un desert delicios servite cu putina inghetata de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise