Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata alba

Reteta de prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata alba. Prajitura cu foi de cacao cu miere si bicarbonat, umplute cu o delicioasa crema de ciocolata alba, aromata cu lamaie. Retete de prajituri cu foi. Retete de prajituri cu ciocolata alba.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 120g zahar
  • 80 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de cacao
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • 5 gr gelatina
  • o lingura coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Prajitura cu foi de cacao si ciocolata alba este delicioasa, spornica si usor de preparat.

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena.

Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm. Se coc la 180 de grade C, in jur 15 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand atinge punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se incalzeste putin, amestecand continuu.

Se adauga gelatina hidratata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Apoi se adauga coaja de lamaie si se amesteca pentru omogenizare.

Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Dupa ce s-au racit foile si crema este gata, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema, se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata alba se serveste glazurata deasupra cu ciocolata alba. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise