Prajitura cu jeleu de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;5 oua,5linguri de zahar,un praf de sare,5 linguri de faina,3 linguri de ulei,2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura;200 g branza vaci,400 g smantana,150 g zahar pudra,2 pliculete de gelatina,coaja rasa de portocala,cateva felii de portocala
  • jeleul;sucul de 4 portocale+1 portocala feliata,2 pliculete Tort-gelle

Mod de preparare

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat,pana se obtine o bezea.

Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea,se amesteca usor si se adauga faina turnata in ploaie.

Se coace 15-20 de minute la temperatura potrivita.

2.Crema;Se mixeaza branza cu smantana si zaharul,pana se obtine o crema apoi se adauga si coaja rasa de portocala si gelatina pe care am hidratato in apa rece apoi am topito(nu fiarta!)la bain marin.Se amesteca bine

3.Se monteaza prajitura astfel;

In tava in care am copt blaturile,asezam primul blat apoi turnam crema de branza,presaram pe toata suprafata bucati de portocala taiate mici apoi asezam deasupra al 2 lea blat,se preseaza usor cu mana si se da la frigider cel putin 2 ore.

Se scoate si se decoreaza deasupra cu felii de portocala apoi se toarna jeleul cald obtinut prin fierberea sucului de portocala in care am diluat tort-jeleul(diluam tort jeleul in suc rece!).Se da la rece iar pentru o jumatate de ora apoi se poate taia prajitura in forma dorita.Ideal ar fi ca prajituira sa stea peste noapte la frigider apoi sa se taie.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise