Prajitura cu jeleu de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;5 oua,5linguri de zahar,un praf de sare,5 linguri de faina,3 linguri de ulei,2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura;200 g branza vaci,400 g smantana,150 g zahar pudra,2 pliculete de gelatina,coaja rasa de portocala,cateva felii de portocala
  • jeleul;sucul de 4 portocale+1 portocala feliata,2 pliculete Tort-gelle

Mod de preparare

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat,pana se obtine o bezea.

Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea,se amesteca usor si se adauga faina turnata in ploaie.

Se coace 15-20 de minute la temperatura potrivita.

2.Crema;Se mixeaza branza cu smantana si zaharul,pana se obtine o crema apoi se adauga si coaja rasa de portocala si gelatina pe care am hidratato in apa rece apoi am topito(nu fiarta!)la bain marin.Se amesteca bine

3.Se monteaza prajitura astfel;

In tava in care am copt blaturile,asezam primul blat apoi turnam crema de branza,presaram pe toata suprafata bucati de portocala taiate mici apoi asezam deasupra al 2 lea blat,se preseaza usor cu mana si se da la frigider cel putin 2 ore.

Se scoate si se decoreaza deasupra cu felii de portocala apoi se toarna jeleul cald obtinut prin fierberea sucului de portocala in care am diluat tort-jeleul(diluam tort jeleul in suc rece!).Se da la rece iar pentru o jumatate de ora apoi se poate taia prajitura in forma dorita.Ideal ar fi ca prajituira sa stea peste noapte la frigider apoi sa se taie.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise