Prajitura cu mere (sfarmicioasa)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -8 linguri faina
  • -6 linguri ulei
  • -12 linguri zahar
  • Foaie:
  • -1 pachet de margarina Unirea
  • -1\\2 kg biscuiti simplii
  • Umputura:
  • - 1 kg mere
  • - zahar
  • -scortisoara

Mod de preparare

Margarina se topeste si se pune intr-o tava. Se lasa sa se raceasca putin si se pun biscuitii macinati sa acopere bine margarina.Peste biscuiti se pun merele curatate date pe razatoare si amestecate cu zahar si scortisoara dupa gust.

Separat se prepara un blat din 4 oua,6 linguri de ulei 12 linguri zahar si 8 linguri faina.Se pune peste mere si se da la cuptor la foc potrivit pina ce blatul trece proba scobitorii.

Cind este copt blatul se scoate prajitura din cuptor si se rastoarna cu blatul in jos cu atentie si cu o miscare brusca pentru a nu pierde sucul lasat de mere.

Se serveste pudrata cu zahar sau cu putina frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise