Prajitura cu merisoare si nuci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,150 g margarina ,un praf de sare
  • umplutura;200 g crema de branza de vaci,200 ml frisca lichida,un plic de gelatina(10 g),siropul lasat de 100 g de merisoare fierte
  • pentru siropul de merisoare;100 g merisoare uscate,150 g zahar,100 ml martini rosu,3-4 stelute de nason
  • blat nuci;250 g miez de nuca maruntit,150 g zahar,un ou

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se intaresc.Separat ,galbenusurile se mixeaza cu margarina moale pana obtinem o crema pufoasa care se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si amestecam usor pana la o omogenizare perfecta.

Se coace blatul in tava tapetatat cu hartie pentru copt,cca. 20 minute, la foc potrivit.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se taie in 2 parti egale.

2.Se fierbe zaharul pentru sirop cu martini si cu stelutele de anason.Dupa ca a dat in 2-3 clocote adaugam merisoarele si lasam inca 4-5 minute sa fiarba la foc domol.Se scurg merisoarele si oprim siropul lasat si il dam la racit.

Se prepara crema mixand branzica cu siropul lasat de merisoare apoi incorporam totul in frisca mixata biner sdi intarita.Se hidrateaza cu 100 ml apa rece gelatina apoi o topim la bain marin ,fara sa o fierbem.Adaugam gelatina in crema de branza.

3.Se aseaza prima parte de blat in tava potrivita marimii ei apoi se intinde crema de branza ,se presara deasupra ,pe toasta suprafata merisoarele scurse,se vine cu al 2 lea blat deasupra si se preseaza usor cu mana.

Se caramelizeaza 150 g zahar,pana devine moro deschis apoi adaugam nucile maruntite in el.Turnam in fir subtire si oul batut ca la omleta,amestecand repede.Se toarna fierbinte deasupra ultimului blt al prajiturii si se niveleaza,presand usor,cu o lingura.Dam prajitura cel purin 2 ore la rece inainte de a o taia in forma dorita.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise