Prajitura cu miere(foi)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou,30 gr unt,150 gr zahar,2 linguri miere,3 linguri lapte,1 lingurita bicarbonat
  • Crema:200 ml lapte,2 linguri de gris,150 gr unt+150 gr zahar farin,zeama de lamaie

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca si se fierb maxim 5 min.Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 450 gr faina.Aluatul se imparte in 4 foi si se coc pe dosul tavii

Crema:Se fierbe laptele,se pune grisul in ploaie,se aduga zaharul si untul.Se amesteca bine,iar la urma se aduga zeama de lamaie

In tava se aseaza foaie+crema,foaie +gem de caise.foaie+crema.

Se acopera tava cu celofan si se lasa la rece pana a doua zi,apoi se portioneaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise