PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 pere decojite si taiate in sferturi
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • Aluat:
  • 300 g migdale macinate
  • 175 g zahar tos
  • 3 linguri de faina
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • 3-4 picaturi de esenta de migdale

Mod de preparare

Migdalele macinate se amesteca cu zaharul si cu cele patru oua batute cu mixerul spuma, apoi se adauga esentele si cele 3 linguri de faina, amestecate cu praful de copt.

Aluatul se pune intr-un vas de ceramic uns cu ulei si tapetat cu faina, sau in forme individuale de sufleu.

Perele decojite se amesteca cu zaharul si scortisoara si se pun deasupra aluatului.

Prajitura se tine la cuptor aproximativ 50 min

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise