Prajitura cu nuca si gem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -blat
  • 450 g faina
  • 190 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 250 ml smantana
  • - bezea
  • 6albusuri( mai multe daca aveti ramase)
  • 270 g zahar
  • 270 nuca prajita tocata
  • 300 g gem de caise
  • 200 g gem de mandarine

Mod de preparare

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care am tapetato cu hartie de copt.Peste aluatul din tava intindem gemul amestecat.

Batem spuma tare albusurile, adaugam apoi zaharul si mixam pina se intareste bezeaua.

Adaugam cu grija nuca prajita si sfaramata in bezea, amestecand usor sa nu stricam bezeaua.

Punem bezeaua peste gem si o intindem uniform.

Deasupra presaram cateva bucati de nuca taiata.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute .Facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine, apoi o taiem.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise