Prajitura cu smochine, tamarind si iasomie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 50 g unt
  • 70 g ciocolata neagra
  • Pentru crema de smochine, tamarind si iasomie
  • 350 g branza
  • 100 g smantana
  • 5 smochine
  • 5 pastai de tamarind
  • boboci de iasomie
  • 1 lingura agar-agar
  • Pentru decor
  • 150 g ciocolata neagra
  • smochine
  • boboci iasomie

Mod de preparare

Preparare blat

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale, continuand mixarea la viteza cea mai mica.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Se adauga ciocolata, amestecand cu un tel, iar la sfarsit se incorporeaza faina cernuta .

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava deptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema de smochine,tamarind si iasomie

Branza (de vaci am folosit eu) se amesteca cu smantana, si se proceseaza intr-un robot, apoi se adauga smochinele taiate felii, pastaile de tamarind si se continua procesarea.

Din bobocii de iasomie se face un ceai foarte concentrat.

Agar-agarul se amesteca cu ceaiul de iasomie si se mai lasa pe foc aproximativ 2 minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste crema de smochine,branza si se amesteca usor.

Se da crema la frigider timp de aproximativ o ora.

Asamblare si decorare prajitura

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale.

Se face un sirop concentrat din apa, pastaie de tamarind si iasomie, se lasa sa se raceasca apoi se adauga o lingura de miere.

Blaturile se insiropeaza bine cu siropul de mai sus.

Intr-un platou se pune primul blat se adauga crema de smochine,tamarind si iasomie, se adauga al doilea blat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Cu ajutorul unor cercuri de inox se decupeaza prajiturele mai mici.

Fiecare prajitura obtinuta se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu smochine si boboci de iasomie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise