Prajitura cu spuma de zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 - 3 linguri smantana
  • 1 varf de bicarbonat stins cu otet
  • 2 albusuri
  • 2 cani zahar
  • 2 cani zmeura

Mod de preparare

Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 - 3 linguri smantana,

1 varf de bicarbonat stins cu otet.

Se face un aluat cu cantitatile de mai sus. Se intinde o foaie uniforma intr-o tava inalta si tapetata cu faina. Se coace la foc mic.

Crema: 2 albusuri, 2 cani zahar, 2 cani zmeura

Peste aluatul aproape copt se intinde spuma rezultata si se lasa la cuptor circa 5 minute. Se taie calda cu cutitul ud.

Deasupra se pune cate o zmeura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise