Prajitura cu zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri smantana
  • faina cat cuprinde, coca sa fie foarte, foarte moale (se intinde in tava cu mana trecuta prin faina)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat si coaja de lamaie
  • Fructe: (poti folosi fructele preferate)
  • 1/2 kg zmeura
  • Bezea:
  • 12 linguri zahar
  • 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Amesteci zaharul cu galbenusurile, pana se obtine o crema pufoasa, adaugi celelalte ingrediente. Intinzi aluatul in tava unsa cu margarina, tapetata cu faina, sau pe hartie de copt.Tava sa fie mai inalta, mai scurta decat cea de aragaz.Dai tava la cuptorul incins, pentru 10 minute, dupa care intinzi fructele si bezeaua. Dai la cuptor pana incepe bezeaua sa se ingalbeneasca. Scoti din cuptor imediat ce e coapta. Portionezi dupa ce e racita

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise